martes, 19 de enero de 2010

BOLQUERS DE ROBA, somriuen al medi ambient i a la teva butxaca


Què és el millor per a la salut del meu nadó?

Els bolquers d'un sol ús per dins són principalment de celulosa blanquejada i perfumada, a més d'altres productes químics per a retenir la humitat. Per fora solen dur una capa de plàstic que impedeix la transpiració i fa augmentar la temperatura a la zona dels genitals. Com a conseqüència, la sensible pell del nadó s'irrita amb facilitat.
Aquests materials a més provoquen amb freqüència intolerància i es desconeixen els seus efectes adversos a llarg termini.
Els bolquers rentables que us oferim són de teixits naturals com el bambú, el cotó o el cànyem o teixits tècnics que mantenen el culet sec. Absorbeixen tant com els bolquers d'un sol ús. I per a retenir el líquid s'hi posen impermeables de materials transpirables o de llana.

Utilitzant aquests bolquers s'evita el contacte de la pell amb productes químics i s'assegura una temperatura adequada en la zona dels genitals. En el cas d'irritació per l'erupció de les dents, es recomana l'ús d'un tros de seda crua.

Què és el millor per al medi ambient?

Per a obtenir la celulosa del bolquer d'un sol ús es necessita fusta, molta aigua i energia. Degut a que contenen diversos tipus de materials no poden ser reciclats. Es calcula que un bolquer d'un sol ús triga uns 500 anys en desintegrar-se.
Alguns ingredients emprats en les cremes per a tractar les irritacions, com el zinc, romanen adherits al bolquer i contaminen també el mitjà. A l'incinerar-los emeten dioxines i altres productes tòxics a l'atmosfera. Cal tenir en compte que un sol nadó necessita aproximadament 6.500 bolquers al llarg de la seva infància. Els bolquers rentables tenen una vida útil de 5-6 anys. Després, a l'ésser de cotó es desintegren en un termini breu sense danyar l'ambient. A més es poden reciclar. La despesa d'aigua i energia al rentar-los és inferior al que es necessita per a fabricar la celulosa.

Què és el millor per a la meva butxaca?
Si es canvia el nadó entre 6 i 8 vegades al dia durant 2 anys i mig, la despesa en bolquers d'un sol ús haurà estat d'uns 1400 € . Si s'utilitzen bolquers rentables, la inversió inicial és d'aproximadament 200-300€ (depèn del tipus de bolquer que trieu), i uns 50-100€ en calces impermeables i fulles de celulosa (opcionals), més una despesa d'energia, aigua i detergent calculat en uns 150€. Tot això fa un total aproximat de 600€. Si teniu un segon nen, l'estalvi serà molt més gran.

No és molta més feina?
Si opteu pels bolquers d'un sol ús dependreu d'ells i haureu de comprar-los totes les setmanes i llençar les escombraries tots els dies. Teniu l'avantatge de poder canviar al vostre nadó en un temps rècord. Si opteu pels bolquers rentables a l'hora de canviar al nadó, només haurieu de dedicar-li 1 minut més del que emprarieu amb un bolquer d'un sol ús; així que també passareu uns minuts més cuidant al vostre nadó. La rentadora sol estar situada dins de casa, per tant és més fàcil posar una bugada que llençar les escombraries.... La caca es pot retirar fàcilment amb una fina fulla de celulosa.
Es poden deixar en remull durant 3 dies (canviant l'aigua cada dia) i es pot afegir un raig de vinagre a la galleda de bolquers bruts per a treure l'olor. Es renten habitualment a 60ºC amb un detergent ecològic i sense suavitzant. Com a suavitzant podeu posar-hi una mica de vinagre o un raig de descalcificador Ulrich per dissoldre la calç que endureix el teixit. Es recomana entre 18 i 30 unitats segons el tipus de bolquer i les circumstàncies.

No estarà mullat el cul del nadó en el bolquer de teixit?
En el cas dels bolquers de teixits orgànics, doncs si, la pell del bebé estarà una mica més humida que en un bolquer d'un sol ús però això no irrita i no és desagrabable per al nadó. És una gran mentida de les multinacionals per a vendre els seus productes. El que pot provocar irritacions és l'orina amb la caca. Quan el nadó ha fet caca cal canviar qualsevol tipus de bolquer el més aviat possible. Quan el nadó va creixent, notarà que el bolquer es mulla quan fa pipi. Per això, els nadons que es crien amb bolquers de teixit solen aprendre força abans a anar al vàter solets.
També tenim bolquers amb teixits tècnics a la part que toca la pell del bebè mantinguent així la pell seca, funcionen molt i molt bè, a part que són encantadors, mioreu la fotografia.

Quina diferència hi ha entre els bolquers?
Hi ha molts tipus de bolquers, en tenim una mostra de cada per poder-te explicar bè com funcionen, nosaltres ja els fem servir per la nostra filla i n'estem encantats, t'assessorarem i buscarem el que millor s'adapti a tu.

Quina quantitat necessito?
Els nounats necessiten un canvi més freqüent que un/a nen/a més gran. També s'ha de tenir en compte cada quan es vol fer una bugada de bolquers o si es vol rentar amb altres elements (com llençols o tovalloles).
No es recomana posar més de 12 bolquers en cada bugada. Hi ha famílies que prefereixen deixar-los en remull i rentar-los amb les tovalloles o llençols, i altres que opten per fer una bugada exclusiva de bolquers. Les despeses de rentat depenen de factors com el preu de l'aigua i de l'electricitat, el model de rentadora (o sigui, el seu cost per cada rentat) i altres.

Per dia en faràs servir de 6 a 7 i si els rentes cada dos dies n'hauràs de tenir de 12 a 14 mínim.
De cobertors 2 o 3 per talla i si són de llana 4 per talla.
D'absorbents d'1 a 2 per bolquer. Per la nit 2.

Recomanem aquesta quantitat si a la nit poseu els d'un sol ús biodegradables. Si també poseu els de roba us caldrà més quantitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario